Teljeskörű szoftver megoldás Renault-ra hangolva

2010. januárjában a Megasoft 2000 Kft. sikeresen
vezette be szoftverét három RENAULT kereskedésben:

- Renault Budakalász
- Renault Dél-Pest
- Renault Kelet Pest

„Válság idején csak úgy lehet hosszú távon túlélni, ha befektetünk a jövőbe, hogy majd a válság végével megerősödve, újult erővel tudjuk nyújtani szolgáltatásainkat az ügyfeleknek.”
                                                                                              - autoszektor.hu

De vajon, hogyan tudunk befektetni a jövőbe az informatika segítségével?

A két kulcsszó az  erőforrástervező (ERP) és az ügyfélkapcsolati (CRM) rendszer.
Milyen feladatokra képes ez a két alkalmazás?

ERP
- Naprakész üzleti információkat biztosít.
- Lehetővé teszi a folyamatok és a költségek ellenőrzését.
- Segít minimalizálni a kintlévőségeket a beépített automatizmusoknak köszönhetően.
- Széles körű támogatást és alapot nyújt az üzleti tervek elkészítéséhez.

CRM
- Teljes képet ad az ügyfelekről és azok szokásairól.
- Egyéni ügyfélmegszólítást tesz lehetővé, így a marketingstratégia a szokásos csatornák helyett egyénre szabott módszereket is tartalmazhat.
- Automatikus követést biztosít a hosszú ideje inaktív ügyfelekről, akiket íly módon közvetlenül is meg lehet szólítani.
- Rendszeres szervizbehívók, születésnapi, névnapi köszöntők automatikus kezelése révén közvetlenebb kapcsolatot teremthet az ügyfelekkel.
- Lehetővé teszi, hogy az ügyfeleket e-mailben, sms-ben tájékoztassa az aktuális kedvezményekről, vagy éppen arról, hogy megérkezett a megrendelt alkatrész.

A hatékony ERP- és CRM-rendszerek azon túl, hogy eszközt adnak a cégvezető kezébe a vállalat szakmai alapokon nyugvó irányítására, ahhoz is támogatást nyújtanak, hogy az általános marketing kiadásokat, a nehéz helyzetekben (is) költség-hatékony, célzott, a rendszerből kinyerhető információkra épülő megoldásokkal váltsa ki.

A fenti kihívásokra és feladatokra  teljes körű megoldást kínál az MGS-IVISZ Integrált Vállalatirányítási Rendszer.    

Az MGS-IVISZ rendszer fő jellemzői:

Integráltság, zártság
Kategóriájából kiemelkedő módon, a nagyvállalati irányítási rendszerekhez hasonlóan egy integrált adatbázison belül tartalmazza a Back Office (pénzügy, főkönyv, tárgyi eszköz, stb.), valamint a Front Office (értékesítés, szerviz, raktár, pénztár, stb.) alkalmazásokat, mely megoldás kiküszöböli a különböző informatikai rendszerek és adatbázisok kommunikációjából fakadó hátrányokat.

Moduláris felépítés
Az üzleti igényeknek és informatikai költségvetésnek megfelelően választhatja ki, hogy mely modulokra van szüksége és melyek bevezetését tervezi a jövőben, illetve hány vállalati adatbázist kíván használni.

Biztonság
Többszintű, hierarchikus jogosultsági rendszer építhető fel, amellyel finomhangolni és kontrollálni lehet az információkhoz történő hozzá férést.

Modern
A rendszer nagy sebességet és biztonságot garantáló relációs adatbáziskezelőt és kliens/szerver architektúrát használ.

Testreszabhatóság
A rendszer szabadon paraméterezhető, így a kiforrott bevezetési módszertanunknak köszönhetően, pontosan le fogja fedni az üzleti igényeket.

Kényelem
Integrált számviteli modul áll rendelkezésre a bank, a pénztár és a kintlévőség kezelés kommunikációjához.

Az MGS-IVISZ rendszer, a többéves tapasztalatnak, és a kiépített kapcsolati rendszernek köszönhetően, az alábbi márkák esetén rendelkezik kiépített gyári interfész kapcsolatokkal, jelentősen megkönnyítve az adott kereskedés munkáját:

Kétoldalú interfész kommunikáció:
OPEL, CITROEN, PEUGEOT, TOYOTA, SKODA,                

Adataszoláltatás és -küldés:
CHEVROLET, RENAUT

A Megasoft 2000 Kft. elsősorban a gépjárműipar számára nyújt olyan informatikai-vállalatirányítási megoldást, mely rugalmasan és korszerűen képes a felhasználók számára azonnali információkat szolgáltatni. A gyors adatszolgáltatással növelhető a kapacitáskihasználás, áttekinthetővé válik a vállalat, az értékesítés, szerviz, raktár, a számviteli, valamint a kiemelten fontos ügyfélkezelési területeken egyaránt. 

A Megasoft 2000 Kft. több, mint 10 éves múlttal rendelkező magyar tulajdonú, Magyarországon működő cég,  mely rendelkezik MSZ EN ISO 9001:2001 tanúsítással.

Az elmúlt években engedélyeink és jogosítványaink segítségével több partnerünk elnyerte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázatok támogatását. 2010-ben ismételten pályázhatnak MGS-IVISZ szoftverrel a mikro-, kis- és középvállalkozások  ERP rendszerek kiépítésére, a GOP 2009-2.2.1 és KMOP 2009-1.2.5. keretén belül.

Kiemelt referenciáink:

Schiller Opel, Citroen Pásztor, Renault Budapest, Chevrolet Gyulai, Peugeot Centrál.

Budapest, 2010. április